Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Groen & Creatief

Zo, dat was weer een lekker dagje. Eerst een tuinklus gedaan bij mensen in Oud-Beijerland. En ’s middags met twee collega’s hout gezaagd en gekloofd. Nu even je werkkleding en –schoenen wisselen in je dagelijkse kloffie en dan naar huis. Morgen blijf je op de locatie. Dan ga je aan de slag met vogelhuisjes, waar vanuit de winkels van Gemiva weer veel vraag weer is.


In het kort

Zoek je werk in het groen of wil je creatieve activiteiten doen? Dan is Groen & Creatief een plek voor jou! De werkplek van Groen & Creatief is in het buitengebied van Oud-Beijerland. Daarvandaan doen we ook tuin- en buitenklussen bij mensen thuis.

Voor wie?

Bij Groen & Creatief werken iedere dag ongeveer 14 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Ook als je vanwege een andere beperking ondersteuning nodig hebt bij je werk, kun je bij ons terecht.

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten bij Groen & Creatief, heb je een beschikking of indicatie nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Activiteiten

Groen en Creatief heeft een tuin- en buitengroep en een creatieve groep.

Groen

De tuin/buitengroep doet het volgende werk:

  • openhaardhout zagen en kloven voor de verkoop;
  • tuinen onderhouden bij particulieren:
  • grasmaaien, schoffelen en snoeien;
  • aanleggen van bestrating;
  • renoveren van tuinen bij particulieren;
  • spullen wegbrengen naar de milieustraat;
  • bezorgen van pakketjes van de gemeente Hoeksche Waard bij startende ondernemers

Voor het werken bij externe tuinopdrachten hebben we een eigen bus.

Creatief

Bij Creatief kun je bijvoorbeeld de volgende werkzaamheden doen:

  • creatieve producten maken, zoals woondecoraties, tuindecoraties, wenskaarten, tassen en seizoenartikelen (bijvoorbeeld paas- en kerstdecoraties).
  • houtproducten maken, zoals tuinmeubelen, vogelhuisjes, vogelvoederhuisjes en insectenhotels.

De producten van Groen & Creatief worden verkocht in o.a. sociale wijkwinkel WerkSaam, cadeauwinkel Gemivaria in Strijen, lunchroom/cadeauwinkel Entrez in Middelharnis  en in verschillende winkels in de buurt, op markten of rechtstreeks aan bezoekers.

Begeleiding

Bij Groen & Creatief werken begeleiders die jou ondersteunen waar jij dat nodig hebt. Eén van hen is jouw persoonlijk begeleider. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Met hem of haar bespreek je regelmatig hoe het gaat op je werk. Er werken bij Groen & Creatief ook vrijwilligers en stagiairs. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de locatie en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en ligging

Groen & Creatief heeft een eigen gebouw in het buitengebied van Oud-Beijerland. We hebben verschillende werkruimtes en een kantine. Voor het werken bij externe tuinopdrachten hebben we een eigen bus.