Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Het Groene Pakhuis

In het kort

Het Groene Pakhuis is een leer- en werkplek in Gouda. Je kunt hier aan de slag als je van sorteren, inpakken en koken houdt. Iedere dag is er wat anders te doen en we hopen de werkzaamheden nog verder uit te breiden. Bij je werk krijg je de ondersteuning die jij nodig hebt om te kunnen leren en werken.

Rechtstreex

We werken onder andere samen met Rechtstreex, een leverancier voor lokale producten rechtstreeks van de boer. Iedere vrijdag komen de producten binnen. We wegen en sorteren ze. Daarna leggen we ze klaar voor de klanten die hun bestelling diezelfde middag komen ophalen.

Jij kunt helpen met uitladen van de kratten, het afwegen van de groenten en het fruit, het opbergen van de gekoelde producten, het klaarzetten van de bestellingen en het uitreiken van de bestellingen aan de klant. Op de andere werkdagen zetten we de stellingen en kratten klaar en ruimen we weer op.

Wegen, inpakken en bundelen

We werken ook samen met een kaas- en notenwinkel, waarvoor wij zoutjes en chocolaatjes verpakken. Je taken zijn: wegen, tellen, sealen en het voorzien van een datumsticker.

We doen ook werk voor andere organisaties. We hebben bijvoorbeeld tassen gevuld voor de kerstbomenactie in Gouda en hebben we sorteerwerk verricht voor vlaggenlijnen die in Gouda komen te hangen. Ook zetten we plantenkaartjes in elkaar. Nadat er een kaartje aan een stokje is gezet, moeten de kaartjes geteld en gebundeld worden.

Koken

Het Groene Pakhuis heeft een keuken waar we kunnen koken voor bijvoorbeeld andere locaties.

Wat wil jij leren?

Bij Het Groene Pakhuis werk je zo zelfstandig mogelijk. We kijken steeds samen met jou naar wat jij kunt, waar jij goed in bent en wat jij graag wilt leren. Daarbij krijg je de ondersteuning die je nodig hebt en die bij jou past. Als het nodig is, zoeken we hulpmiddelen of aanpassingen die jou helpen om je werk te doen.

Een vast team begeleiders geeft je de ondersteuning die jij nodig hebt. Ook werken er bij Het Groene Pakhuis vrijwilligers en stagiaires.

Gebouw en omgeving

Het Groene Pakhuis is gevestigd in een gebouw aan de Groen van Prinstererlaan in de wijk Plaswijck in Gouda. In de omgeving zijn diverse scholen gevestigd, voor voortgezet onderwijs.

Hier tref je de link Google Maps voor de route naar Het Groene Pakhuis