Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Hoeve Cronesteijn

Activiteiten van Uit de Kunst naar Hoeve Cronesteijn

Hoeve Cronesteijn biedt een aantal nieuwe activiteiten aan. Je kunt er schilderen en er is een keramiekatelier. Deze activiteiten verplaatsen zich van Uit de Kunst naar Cronesteijn. Producten die hier worden vervaardigd, zijn ook beschikbaar voor bestelling en aankoop.
Op 5 februari 2024 sluit Uit de Kunst haar deuren. Het team achter Uit de Kunst blijft bereikbaar voor eventuele vragen via telefoonnummer 071 512 27 57 of per mail uit.de.kunst@gemiva-svg.nl.

Kwasten

In het kort

Hoeve Cronesteijn is een zorg- en activiteitenboerderij in Leiden voor mensen met een verstandelijke beperking. De deelnemers doen verschillende activiteiten. Zij werken van maandag tot en met vrijdag, parttime of fulltime. De deelnemers wonen bij hun ouders of in een woonlocatie in de omgeving. Iets voor jou? Kom eens kijken! We vertellen je dan graag meer.

Sfeerimpressie

Activiteiten

Je kan twee keer per dag kiezen uit drie soorten activiteiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • het produceren van haardhout: zagen, kloven en hout inpakken
  • kweken van planten, bloemen en groenten
  • helpen in de winkel
  • werkzaamheden op en rond het erf
  • houtbewerkingsactiviteiten (het maken van onder andere klein meubilair en bijvoorbeeld vogelhuisjes)
  • werken met keramiek
  • schilderen

Haardhout

Hoeve Cronesteijn verkoopt zelfgekloofd haardhout. Grote bestellingen kunnen (tegen een klein bedrag) thuis worden bezorgd. Het hout komt uit De Horsten in Wassenaar. Deelnemers kloven, zagen en verpakken dit zelf. Een grote zak haardhout kost 5 euro. Je kunt bij ons terecht van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur met uitzondering van de feestdagen.

Begeleiding

We vinden het belangrijk dat je het werk zoveel mogelijk zelfstandig kunnen doen. Daarbij kijken we naar jouw mogelijkheden. Bij je werk krijg je ondersteuning van een vast team begeleiders. Ook heb je een persoonlijk begeleider. Hij/zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je familie. Regelmatig kom je ook stagiaires tegen op de boerderij. En ontvangen we graag hulp van vrijwilligers. Enthousiaste mensen, die meewerken en/of klussen verrichten samen met de cliënten die dit (nog) niet zelfstandig kunnen. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en omgeving

Hoeve Cronesteijn ligt aan de rand van de polder in Leiden aan het Rijn-Schiekanaal. Vroeger was de hoeve een melkveehouderij. In 2007 is het omgebouwd tot een activiteitenboerderij. Hoeve Cronesteijn beschikt over een grote tuin met twee kassen, verschillende andere werkruimtes, een kantine, een winkel met atelier en een boomgaard. Hoeve Cronesteijn is goed met het openbaar vervoer te bereiken. De locatie is het hele jaar (met uitzondering van de feestdagen) geopend van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 16.30 uur. Cliënten werken er van 9.30 tot 16.00 uur.