Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Jakweide 110

In het kort

Jakweide 110 is een woonlocatie voor mensen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Ze hebben behoefte aan structuur.

Bij Jakweide 110 wonen volwassenen. Zij hebben een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Veel cliënten kunnen ook niet goed horen of zien. En er zijn meerdere cliënten die moeilijk verstaanbaar gedrag tonen.

Begeleiding

In Jakweide 110 werken (persoonlijk) begeleiders, leerlingen en stagiaires. De teams worden aangestuurd door de locatiemanager. 's Nachts is er een centrale nachtdienst op Swetterhage. Die waakt over de cliënten met een uitluistersysteem en/of camerasysteem.

Elke cliënt heeft een ondersteuningsplan. Daarin staat welke begeleiding de cliënt nodig heeft.

Ouders en familie

Het is heel belangrijk dat de ouders en andere familie van cliënten van Jakweide 110 betrokken zijn. Ze worden betrokken bij het opstellen van het ondersteuningsplan en uitgenodigd voor activiteiten. Jakweide 110 heeft ook, samen met Jakweide 112, een cliëntvertegenwoordigersraad.

Activiteiten

Alle bewoners hebben dagbesteding op het terrein van Swetterhage. En vanuit de woning worden verschillende activiteiten georganiseerd. Het streven is om één keer per jaar met de cliënten op vakantie te gaan.

Gebouw en omgeving

Jakweide 110 zit in hetzelfde gebouw als Jakweide 112. Je kunt met een rolstoel in de woning komen. Jakweide 110 is op de benedenverdieping van het gebouw. Daar wonen 10 cliënten. De woning heeft een keuken, 2 woonkamers (met elkaar verbonden d.m.v. een tussendeur) en een grote afgesloten tuin. Elke cliënt heeft een eigen kamer met badkamer. De badkamers hebben een douche en toilet. Eén kamer heeft een plafond railsysteem.

Ligging