Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Jottem

Activiteiten van Uit de Kunst naar Jottem

Jottem biedt een aantal nieuwe activiteiten aan. Je kunt er kaarsen maken en er is een kook- en bakgroep. Deze activiteiten verplaatsen zich van Uit de Kunst naar Jottem. Producten die hier worden vervaardigd, zijn ook beschikbaar voor bestelling en aankoop.
Op 5 februari 2024 sluit Uit de Kunst haar deuren. Het team achter Uit de Kunst blijft bereikbaar voor eventuele vragen via telefoonnummer 071 512 27 57 of per mail uit.de.kunst@gemiva-svg.nl.

Kaarsen

Vandaag begin je voor het eerst bij activiteitencentrum Jottem. Je hebt tijdens een rondleiding de gezellige sfeer al mogen proeven. Je collega’s groeten je en jullie starten de dag gezamenlijk. Je mag aangeven wat je leuk vindt om te doen, samen met de begeleiding. Op naar een leuke werkdag!

In het kort

Wil jij leren hoe je lekkere dingen bakt of wil je je bakkunsten verder ontwikkelen? Bij de bakgroep van Jottem maken we de lekkerste appeltaarten, hartige taarten, boterkoeken, walnootcakes én brownies. Je leert zelfstandig én in opdracht te werken. Misschien is dit iets voor jou? Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag aan de slag onder vaste begeleiding.

Naast de bakgroep zijn er nog twee andere groepen. De dienstverlenende groep en de creatieve groep. Bij de dienstverlenende groep maken we kaarten en slingers, sorteren we babykleertjes, doen we boodschappen voor de hele locatie én schenken we koffie en thee aan gasten van Jottem. Bij de creatieve groep maken we kaarsen in allerlei verschillende kleuren en vormen en versieren we bijvoorbeeld krukjes, bezems en tweedehands spullen.

Voor wie?

Jottem is er voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Je kunt er dagelijks deelnemen aan uiteenlopende activiteiten. Jij bespreekt met jouw begeleider wat het beste bij jou past. Er is een bakgroep, een dienstverlenende en een creatieve groep. Er komen bij Jottem gemiddeld 35 cliënten per dag.

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten bij Jottem, heb je een beschikking of indicatie nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Activiteiten + groepen

Bij Jottem kun je veel verschillende activiteiten ondernemen. Met je persoonlijk begeleider bespreek je de mogelijkheden. Bij Jottem heb je de volgende activiteiten:

  • sporten: één keer er week sporten we met elkaar; soms hebben we een disco;
  • creatief bezig zijn: kaarsen maken, voorwerpen beschilderen, kaarten en slingers maken én nog veel meer;
  • sorteren: babykleertjes sorteren voor de Stichting Babyhulp;
  • het Bos van Wijckerslooth opruimen;
  • wandelen (woensdagochtend);
  • glas ophalen bij de wijkbewoners (twee keer per week);
  • koffie en thee schenken aan gasten van Jottem;
  • bakken: je leert samen te werken en de diverse onderdelen van een taart te maken. Ook wordt er jam gemaakt en helpen we de plaatselijke notenboer met het vullen van zakjes met noten;
  • receptiewerk.

Begeleiding

Iedere groep heeft meerdere begeleiders. Eén van hen is persoonlijk begeleider. De persoonlijk begeleider bespreekt welke activiteit het beste bij jou past. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Met hem of haar bespreek je regelmatig of de dagbesteding aan je wensen voldoet. Bij alle activiteiten zijn begeleiders en vrijwilligers die je ondersteunen waar jij dat nodig hebt. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers.

Gebouw en omgeving

Jottem ligt middenin de Zeeheldenwoonwijk in Oegstgeest, aan de rand van het Bos van Wijckerslooth. Op loopafstand van Openbaar Vervoer. Het pand is rolstoeltoegankelijk; er is een lift, er zijn aangepaste toiletten en er is een rustruimte. Ook is er een tuin en zijn er twee terrassen.