Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Julianastraat

In het kort

Wonen op jezelf, met 24 uur per dag zorg en ondersteuning in de buurt. Dat kan in ons appartementencomplex aan de Julianastraat in Puttershoek. Je hebt er een eigen appartement en krijgt de zorg en ondersteuning die jíj nodig hebt. Het gebouw heeft 29 appartementen. Eén daarvan is een logeerwoning. Het gebouw staat in een nieuwbouwwijk tegen het centrum van Puttershoek, vlak bij winkels en andere voorzieningen.

Sfeerimpressie van Julianastraat

Voor wie?

De appartementen in de Julianastraat zijn er voor volwassenen met:

 • een lichamelijke beperking;
 • niet-aangeboren hersenletsel;
 • een lichte of matige verstandelijke beperking.

Om in aanmerking te komen voor een appartement in de Julianastraat is een indicatie nodig (Wet langdurige zorg).

Begeleiding en structuur

Er is 24 uur per dag begeleiding in de buurt. ’s Nachts is dat een slaapdienst. Die kan in geval van nood helpen. Je krijgt ondersteuning op maat. We maken daarover afspraken. Die schrijven we op in het ondersteuningsplan.

We kunnen op de volgende manieren ondersteuning en structuur geven:

 • Persoonlijke gesprekken. We richten ons op wat voor jou een prettig en evenwichtig leven is. Als je dat wilt, helpen we je nieuwe dingen te leren.
 • Vaste momenten voor persoonlijke verzorging, zoals douchen en aankleden, scheren, medicatie verstrekken. Wat we doen, hangt af van wat jij nodig hebt. Voor sommige bewoners is het genoeg dat we opletten of ze iets goed doen. Of dat we ze ergens aan herinneren. Andere bewoners hebben het nodig dat we zorghandelingen overnemen.
 • Een aantal vaste groepsmomenten.

Het is belangrijk dat je zelf begeleiding kan inschakelen. In de Julianastraat moet je overdag één of twee uur zonder de directe nabijheid van begeleiders kunnen en jezelf kunnen vermaken. Als het nodig is, kan een begeleider helpen bij het starten met een activiteit.
Er is geen verpleging. We overleggen over verpleegkundige handelingen die nodig zijn. Begeleiders kunnen enkele handelingen zelf uitvoeren. In uitzonderlijke situaties schakelen we thuiszorg in.

Als je kleine verzorgingstaken niet zelf uit kunt voeren kan begeleiding helpen of dit overnemen.
Je kunt tegen betaling gebruik maken van een pedicure, manicure of kapper.

Dagbesteding

De meeste bewoners hebben doordeweeks dagbesteding buiten de deur. Bijvoorbeeld op een gewone of aangepaste werkplek of in een activiteitencentrum. We stimuleren dat bewoners dat drie tot vijf dagen per week doen.
In het weekend hebben bewoners vrijetijdsmogelijkheden in en buiten de woonlocatie. Ze gaan op familiebezoek of ontvangen vrienden en kennissen.

Op dinsdag en donderdag is er van 10.00 tot 13.00 uur Julianacafé. Dat is er voor bewoners die dan geen dagbesteding buiten de deur hebben. In het Julianacafé kunnen zij de krant lezen, puzzelen, knutselen of een spelletje doen. Soms maken zij een tosti of soep voor de lunch.

Team

We werken in de Julianastraat met een vast team van geschoolde medewerkers:

 • begeleiders en persoonlijk begeleiders;
 • medewerkers in opleiding: leerlingen en stagiairs;
 • een medewerker die cliënten in de ochtend ondersteunt bij persoonlijke verzorging;
 • een huishoudelijk medewerker;
 • een administratief medewerker;
 • een kok;
 • een locatiemanager.

Het team kan een beroep doen op een gedragskundige. Wanneer dat nodig is, kunnen we een ergotherapeut inschakelen. We hebben een vaste huisarts vanuit het medisch centrum in Puttershoek. Die bezoekt de locatie wekelijks.

De Julianastraat heeft ook vrijwilligers. Zij maken extra’s voor bewoners mogelijk, bijvoorbeeld door mee te gaan naar vrijetijdsactiviteiten (sporten, wandelen, fietsen, creatieve activiteiten).

Logeerappartement

In de Julianastraat is een appartement waar je kunt logeren. Bijvoorbeeld bij vakantie van je partner/ouders of om kennis te maken met het zelfstandig wonen met ondersteuning. Hoe lang je kunt logeren, hangt af van de indicatie en de beschikbaarheid van het appartement.
Het logeerappartement is ingericht en is rolstoeltoegankelijk. Het heeft een eigen voordeur, woonkamer, slaapkamer en sanitair. Het appartement is rookvrij.

Criteria
Om het logeren tot een succes te maken, is het volgende belangrijk:

 • Je kan om hulp vragen (logeren is achter een ‘eigen voordeur’).
 • Je kan je overdag vermaken (wij bieden als woonlocatie geen activiteiten aan).
 • Je kunt omgaan met een woonomgeving waar je zelf in en uit kunt gaan.

Gebouw en ligging

Woonlocatie Julianastraat zit in een modern appartementengebouw. Iedere bewoner heeft er een eigen appartement. Dat bestaat uit een woon- en slaapgedeelte, een kleine keuken en een eigen toilet en douche. Ook zijn er ontmoetingsruimtes waar je samen kunt eten. Julianastraat heeft 29 appartementen. Eén appartement is een logeerwoning.
De locatie ligt in een nieuwbouwwijk in het centrum van Puttershoek, in de buurt van winkels.

Hier vind je informatie die je moet weten als je in de Julianastraat woont.