Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Naaiatelier ZIP

In het kort

ZIP is een naaiatelier en leer-werkbedrijf in Leiden waar mensen met een beperking producten van textiel maken. Denk bijvoorbeeld aan tassen, sloffen, sleutelhangers, armbanden en kussens. Maar ook schorten voor de horeca of tafelkleden.

Bij ZIP werken (jong)volwassenen met een beperking. Zij vinden het leuk om met textiel te werken.

Begeleiding

De begeleiding bij ZIP bestaat uit een locatiemanager, een coupeuse, een persoonlijk begeleider en vrijwilligers. De locatiemanager heeft de leiding.

Activiteiten

Bij ZIP werken de deelnemers met vaardigheden die met naaien en textiel te maken hebben. Ze ontwikkelen hun vaardigheden door middel van de methodiek Werkportfolio. ZIP maakt de producten in opdracht. Regelmatig organiseert ZIP een workshop in samenwerking met het Warenhuis.

Gebouw en omgeving

ZIP heeft een atelierruimte bij locatie De Noordbaan. Het gebouw staat aan de rand van Leiden, richting Leiderdorp, op een bedrijventerrein (de Waard) en grenst aan een woonwijk. Het is goed bereikbaar voor cliënten die met het openbaar vervoer reizen of op de fiets naar de Noordbaan komen.

Openingstijden

ZIP is open op donderdag en vrijdag van 9.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.00 uur. Bij aanmelding van meer deelnemers zal ZIP ook meer dagdelen open gaan.

Ligging