Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Sotaweg

Het is net 16.00 uur geweest. Je hebt gewerkt en komt thuis. Je stapt de centrale hal binnen en ziet de deur van het Trefpunt open staan. Wat zal je doen? Daar naar binnen gaan en wat drinken en bijpraten met medebewoners of gelijk door naar je eigen appartement? Lekker douchen, neerploffen op je bank en gewoon even ‘niks’. Je gaat naar het Trefpunt. Je hebt wel zin om te helpen bij het voorbereiden van de avondmaaltijd.

In het kort

Wonen op jezelf met zorg en ondersteuning in de buurt, 24 uur per dag? Dat kan in het appartementencomplex aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Je hebt er een eigen appartement en krijgt de zorg en ondersteuning die jij nodig hebt. Het gebouw heeft 20 appartementen, waarvan er 12 van Gemiva zijn. Het gebouw ligt op loopafstand van het centrum met winkels en andere voorzieningen.

Voor wie

Het appartementencomplex op de Sotaweg is er voor volwassenen met:

  • een verstandelijke beperking;
  • een stoornis in het autistische spectrum;
  • niet-aangeboren hersenletsel.

Om in aanmerking te komen voor een appartement op de Sotaweg, heb je een beschikking of indicatie nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking?
Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.
Aanmelden

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding voor de bewoners van de appartementen op de Sotaweg. ’s Nachts is er een slaapdienst, die je in geval van nood kan bereiken. De ondersteuning is op maat en daar waar het nodig is.

Er is begeleiding en ondersteuning door middel van:

  • Persoonlijke gesprekken, deze kunnen één op één gevoerd worden met de begeleiding naar behoefte. Er zijn hiervoor vaste begeleidingsmomenten maar er is ook ruimte voor spontane gesprekken.
  • Vaste momenten voor persoonlijke verzorging, zoals ondersteunen met douchen, scheren, tandenpoetsen en medicatie verstrekken. Wat we precies doen, hangt af van wat jij nodig hebt.
  • Ondersteuning in het huishouden. Samen doen we taken zoals het doen van de afwas, de was en het bed verschonen. Ook is er de mogelijkheid om gezamenlijk te koken met de begeleiding.
  • Vaste groepsmomenten. Er zijn op een dag meerdere momenten waarop de bewoners in het Trefpunt koffie kunnen komen drinken. Ook zijn er film- en spelletjesavonden.

Er is geen verpleging. We overleggen over verpleegkundige handelingen die nodig zijn. Begeleiders kunnen enkele handelingen zelf uitvoeren. In uitzonderlijke situaties schakelen we thuiszorg in.

Dagactiviteiten

De meeste bewoners gaan overdag naar werk/dagactiviteiten buiten de deur. Bijvoorbeeld op een (aangepaste) werkplek of in een activiteitencentrum, zoals Design@Gading of woon-werklocatie Oud Ade. In het weekend is iedereen vrij. Veel bewoners gaan dan naar familie en/of vrienden of ontvangen zelf bezoek. Er worden ook activiteiten georganiseerd in het Trefpunt

Team

We werken op de Sotaweg met een team van negen vaste medewerkers. Hiervan zijn er twee persoonlijk begeleider.
Het team kan een beroep doen op een gedragskundige. Wanneer dat nodig is, kunnen we een ergotherapeut inschakelen. We hebben te maken met meerdere huisartsen en tandartsen.

Gebouw en omgeving

Het appartementencomplex ligt in een rustige woonwijk van Roelofarendsveen, op loopafstand van het centrum met verschillende winkels en andere voorzieningen.

Er zijn twee appartementen op de begane grond, vijf op de eerste verdieping en zes op de tweede verdieping die bij Gemiva horen. Er zijn nog meer appartementen in het gebouw. De appartementen op de eerste en tweede verdieping hebben een balkon. Aan de achterkant van het gebouw bevindt zich een grote binnenplaats. Daar is ook een fietsenstalling en er is een berging. Ieder appartement heeft zijn eigen opbergmogelijkheid. Er is een grote keuken voor algemeen gebruik, hier wordt de warme avondmaaltijd gekookt. Daar aansluitend is ook een gemeenschappelijke ruimte: het Trefpunt. Het appartementencomplex heeft een lift en aan twee kanten een trappenhuis.. Ieder appartement heeft een wasmachine en droger, de bewoners wassen en drogen zelf, zo nodig onder begeleiding.