Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Werklocatie Oud Ade

Je komt op de fiets aangereden bij Oud Ade. Je hebt zin om aan het werk te gaan. Je pakt een kop koffie en neemt samen met je collega’s en begeleiding de dag door. Jullie kletsen wat met elkaar over het laatste nieuws en wat je in het weekend hebt gedaan. Dan maken jullie een planning voor vandaag. Welke klus ga je vandaag aanpakken? Ga je in de tuin werken bij een oude dame, of meubels maken voor een net verhuisde buurvrouw? Of ga je vandaag mee met de klusbus om kleine klusjes te doen op andere locaties van Gemiva? Geen dag is hetzelfde.

Sfeerimpressie

In het kort

Iedereen vanaf 18 jaar met interesse op het gebied van bakken, groenwerk, hout bewerken of klussen en die het leuk vindt om in een klein team te werken is welkom. De begeleiders en vrijwilligers werken mee, en kunnen jou de kneepjes van het vak leren. We leren allemaal van elkaar, en zorgen er ook voor dat bezoekers zich welkom voelen op ons gezellige terras waar ze onder het genot van een kopje thee of koffie met vers gebakken appeltaart van de omgeving kunnen genieten.

We werken veel samen met partijen uit de buurt, winkels, verenigingen, horeca, en we krijgen vaak bezoek. Fietsers of wandelaars weten ons goed te vinden. Soms gaan we ook zelf op werkbezoek bij bijvoorbeeld een restaurant om te kijken hoe ze daar werken.

Voor wie?

In werkplaats ‘Om de hoek’ werken jongeren uit woonlocatie Oud Ade. Maar ook jongeren die ergens anders wonen. Bijvoorbeeld thuis of in een woonvorm van een andere zorgaanbieder.

Op de werkplaatsen werken vooral mensen met een verstandelijke beperking van allerlei leeftijden, maar ook mensen die doof, blind, slecht ter been, of met geheugenproblemen zijn welkom. Kom vooral kennismaken en ervaren of “Om de Hoek” wat voor je is. Dat er zoveel verschillende mensen werken met allerlei talenten maakt het hier juist zo leuk.


Activiteitengroepen

De werkzaamheden op Oud Ade zijn heel divers, we kijken naar jouw interesse en mogelijkheden. Ook kan het zijn dat je halverwege de dag wisselt van werkzaamheden.

Enkele voorbeelden zijn:

  • werken in de bediening op ons terras;
  • appeltaart bakken of lunch bereiden voor onze klanten;
  • meubels maken in de houtwerkplaats;
  • klusjes voor klanten doen zoals tuinonderhoud;
  • computerwerkzaamheden zoals het digitaliseren van foto’s of videobanden;
  • mee met de klusbus om kleine klusjes te doen bij andere Gemiva locaties.

Begeleiding

Iedere groep heeft een begeleider, soms is er ook een vrijwilliger of een stagiaire bij. Samen kijk je welke klus je die dag kunt gaan doen, en wie of wat jou bij jouw klus kan helpen. Soms werk je aan een wat langer project met een collega samen, of maakt iedereen een onderdeel van een groter geheel. Zo nu en dan bespreek je met je persoonlijk begeleider, een andere begeleider en/of de locatiemanager hoe je vindt dat het gaat, en wat je nog meer zou willen doen of leren.

Gebouw en omgeving

Werkplaats “Om de Hoek” ligt vlakbij Leiderdorp, en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de bus stopt voor de deur. Op de fiets of met de brommer, of de auto komen kan natuurlijk ook, we hebben een overdekte fietsenstalling en voldoende parkeerplaatsen.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op