Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

In de Krom zorg- en kinderboerderij

Bij aankomst op onze zorg- en kinderboerderij zie je drie gebouwen: de woning, de stal met dieren en de houtschuur. Koeien, schapen, alpaca's, ezels, geiten en pony's, verwelkomen je. In de houtschuur worden diverse houtproducten gemaakt voor verkoop en eigen gebruik. Verderop op het erf vind je de moestuin met groenten en gewassen. Ook is er een speelweide, waar kinderen tussen de dieren kunnen spelen.

Sfeerimpressie

In het kort

Zorg- en kinderboerderij 'In de Krom' is een plek waar volwassenen met een licht- tot matige verstandelijke beperking werken en genieten van dieren. Van maandag t/m zondag bieden we dagactiviteiten aan, waarbij deelnemers samen met begeleiders dieren verzorgen, houtproducten maken in de houtschuur en actief zijn in de moestuin. Hier worden gewassen verbouwd die we verkopen, maar ook gebruiken in de keuken. Zo kun je zelf proeven waar heel het seizoen aan gewerkt wordt in de moestuin. Ook zonder groene vingers of kluservaring ben je welkom; begeleiders en vrijwilligers staan klaar om te ondersteunen.

Voor wie?

Onze boerderij is er voor volwassenen met een licht- tot matige verstandelijke beperking, en ook voor jongvolwassenen die uitstromen vanuit speciaal onderwijs. Met ruimte voor ongeveer 15 deelnemers per dag is het een gezellige plek.

Een aantal van onze deelnemers wonen in het woongedeelte van In de Krom.

Activiteiten

We bieden onderstaande activiteiten:

  • Voeren, verzorgen (borstelen, poetsen en nagels knippen) van en wandelen met de dieren.
  • Uitmesten van de hokken van de dieren.
  • Klussen in de houtschuur.
  • Producten maken voor de verkoop: vogelhuisjes, picknicktafels, egelhuisjes, insectenhotels en dergelijke. Of hekken en verblijven voor onze dieren.
  • Werken in de moestuin.
  • Corvee taken en boodschappen doen.


Samen met de begeleiding kijk je naar de activiteiten die bij jou passen. Soms werk je alleen en soms werk je samen met de andere deelnemers of vrijwilligers. De werkdag begint om 08.45 uur en eindigt om 15.45 uur. Op vrijdagen sluiten we af met een gezellige borrel!

Begeleiding

De begeleiding op de zorg- en kinderboerderij bestaat uit meerdere begeleiders. Twee van hen zijn persoonlijk begeleiders. De persoonlijk begeleider is het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Met hem of haar bespreek je regelmatig of de dagactiviteiten aan je wensen voldoen. De locatiemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de medewerkers. Twee begeleiders zijn er van maandag t/m vrijdag; op zaterdag en zondag is er één begeleider.

Gebouw en omgeving

In de Krom, net buiten de bebouwde kom van Moordrecht, ligt onze boerderij op het erf van de stichting Drost IJserman. Naast zorgboerderij is het ook een kinderboerderij, open voor bezoekers van dinsdag t/m zondag. De boerderij heeft een prachtige landelijke ligging. Openbaar vervoer en de winkels zijn op loopafstand. Het terrein en de dagactiviteiten zijn rolstoeltoegankelijk. En een invalide toilet is aanwezig.

Ligging

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op