Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

In de Krom woonboerderij

In het polderlandschap vind je de karakteristieke boerderij 'In de Krom'. De rust en natuurlijke omgeving zorgen voor een geweldige woonervaring. Je vindt op het erf de woonboerderij, de stal en de houtschuur. Vanuit je raam kijk je uit over de moestuin en weide waar de dieren staan. Af en toe kun je eens een koe horen loeien. 's Ochtends vind je vers gelegde eieren bij de kippen.

Sfeerimpressie

In het kort

De locatie In de Krom bestaat uit twee delen; de woonlocatie en het dagactiviteitencentrum. Op woonlocatie In de Krom woon je op een boerderij met 24 uur per dag zorg en ondersteuning in de buurt. Er wonen 10 bewoners. Je hebt je eigen kamer met een badkamer die je deelt. Er is één kamer beneden met eigen badkamer. De boerderij ligt landelijk net buiten het dorp. Winkels en andere voorzieningen zijn op loopafstand.

Voor wie?

Op de boerderij wonen volwassenen met een lichte of matige verstandelijke beperking. De bewoners gaan overdag naar dagactiviteiten of werk. In het weekend gaan sommige bewoners naar familie of naar hun vriend/vriendin.

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding in de buurt. Iedere bewoner heeft op een andere manier ondersteuning nodig. Wij maken hier samen afspraken over om ondersteuning op maat de kunnen bieden.

We kunnen op de volgende manieren ondersteunen en structuur geven:

  • Persoonlijke gesprekken. Hoe vaak we dat doen, hangt af van wat jij nodig hebt. Als je dit wilt, helpen we je met nieuwe dingen leren.
  • Vaste momenten voor persoonlijke verzorging. Voorbeelden van deze momenten zijn: douche, aankleden, scheren, tanden poetsen, medicatie verstrekken en eenvoudige verpleegtechnische handelingen.
  • Een aantal vaste groepsmomenten.

Op deze woonlocatie is het nodig dat je zelfstandig kan zijn. Uiteraard kan een begeleider helpen bij het starten van een activiteit. Er is geen vaste verpleging op de locatie aanwezig. Mocht dit wel nodig zijn dan schakelen we in uitzonderlijke situaties thuiszorg in.

Dagactiviteiten

In de Krom heeft op de boerderij ook dagactiviteiten. Wil je meer hierover lezen ga naar In de Krom zorg- en kinderboerderij. De meeste bewoners gaan hier naartoe. Sommige bewoners gaan naar een activiteitencentrum buiten In de Krom, zoals Activiteitencentrum De Schakel. We stimuleren dat bewoners drie tot vijf dagen per week activiteiten hebben. ‘s Avonds en in het weekend hebben bewoners vrijetijdsmogelijkheden in en buiten de woonlocatie. Ze gaan op familiebezoek of ontvangen familie, vrienden of kennissen.

Gebouw en omgeving

De boerderij heeft een woongedeelte en een gedeelte waar de dagactiviteiten plaatsvinden. In het woongedeelte zijn negen kamers boven de trap. De slaapkamers hebben een wasbak en de badkamers worden gedeeld. Beneden is er één kamer met eigen badkamer. Verder heb je beneden een ruime keuken en de woonkamer. Hier kan je samen met de andere bewoners eten of gezellig een kopje koffie drinken. Aan de achterkant heb je de tuin.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden?
Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op