Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Behandeling nodig

Specialisten

Soms is de inzet van specialisten nodig voor een behandeling. Dat zijn mensen die jou helpen bij een speciaal probleem. Bij iets dat je persoonlijk begeleider niet voor je kan doen. We vragen dan hulp aan mensen met een speciale deskundigheid. Denk bijvoorbeeld aan een fysiotherapeut.

Soms is een specialist opgenomen in je indicatie. Meestal is dat niet het geval. Jij of je vertegenwoordiger betaalt de specialist dan zelf. Vaak kan je dat geld terug vragen bij jouw zorgverzekeraar. Dat betekent dat je een beetje of alles van je wat je hebt betaald terug krijgt.

Verwijsbrief

Als er specialisten nodig zijn, heb je een verwijsbrief van een dokter nodig. Dat betekent dat je dokter jou toestemming geeft. Een verwijsbrief is 1 jaar geldig. Heb je daarna nog steeds hulp van een specialist nodig? Dan moet je een nieuwe verwijsbrief vragen bij de dokter.

Facturen en verzekeraars

Met verschillende verzekeraars hebben wij afspraken gemaakt voor zorg. Specialisten kunnen de rekening dan direct bij de verzekeraar indienen. De cliënten of vertegenwoordigers hoeven de factuur niet eerst zelf te betalen.

Met een paar verzekeraars is het niet gelukt om die afspraak te maken. In dat geval krijg je de rekening thuis gestuurd. Je moet dan zelf je geld terugvragen bij je verzekeraar. Er wordt 75% vergoed.

Overzicht zorgverzekeraars met wie Gemiva een contract heeft afgesloten:

Contracten zorgverzekeraars 2024