Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ondersteuningsplan

Jouw ondersteuningsplan

Afspraken over de dagelijkse ondersteuning leggen we vast in je ondersteuningsplan. Het plan helpt je begeleiders bij de ondersteuning. Iedere cliënt van Gemiva heeft een ondersteuningsplan.

Het plan is een hulpmiddel. Het helpt om de juiste ondersteuning voor jou te regelen. Je persoonlijk begeleider stelt het plan op. Daarvoor gaat hij of zij eerst in gesprek. Met jou en/of je vertegenwoordiger.

Wat staat er in?

We bespreken daarbij de volgende vragen:

  • Wat wil je?
  • Wie ben je en wat kun je?
  • Wat spreken we af?
  • Wanneer komen we er op terug? Hoe is het gegaan? Wat gaat goed? Wat willen we anders?

In het gesprek maken we afspraken. Die schrijven we op in een ondersteuningsplan. Jij en/of je vertegenwoordiger krijgt die te zien. Jij of je vertegenwoordiger bespreekt met jouw persoonlijk begeleider of je het ermee eens bent. De afspraken worden regelmatig opnieuw besproken. Soms kunnen er namelijk dingen veranderen. Je begeleiders gaan er dan mee aan de slag. Je krijgt een kopie van je ondersteuningsplan. Ook kun je je ondersteuningsplan inzien in Caren.

Wil je meer weten?

Vraag het aan je persoonlijk begeleider.