Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Klacht of compliment

Niet tevreden?

Alle mensen die bij Gemiva werken, doen hun best om je goed te ondersteunen. We vinden het belangrijk dat je tevreden bent over de zorg en ondersteuning die je van ons ontvangt.

Toch kan je ergens niet tevreden over zijn. Heb je een klacht over de ondersteuning die je krijgt? Ben je boos over een besluit dat genomen is? Vertel ons wat er is.

Heb je een probleem of klacht?

  1. Ga eerst naar je persoonlijk begeleider of locatiemanager.
  2. Soms helpen die gesprekken niet. Of je durft er misschien niet goed over te praten. Dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon voor cliënten. Of als je een klacht hebt, kun je naar de klachtenfunctionaris. Zij zullen je helpen. En als het nodig is, verwijzen zij je door naar andere mogelijkheden. Samen zoeken we naar een goede manier om jouw klacht op te lossen, zodat je weer tevreden bent.

Informatie klachtenregeling

Klachten? Vertel het ons!

Klachtenregeling cliënten

Aanvulling klachtenregeling (voor cliënten van het UWV)

Compliment?

Het kan ook zijn dat je ergens tevreden over bent en daar een compliment over wilt geven. Daar zijn we uiteraard blij mee. Complimenten kun je altijd direct aan je begeleider geven. Ook kun je jouw verhaal delen door een e-mail te sturen naar complimenten@gemiva-svg.nl.