Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Verzekeringen

Verzekeringen voor jouw zorg

Wil je weten welke verzekeringen voor jou gelden als je bij Gemiva zit? En welke verzekeringen je zelf moet afsluiten? Lees meer over:

  • Inboedelverzekering
  • WA-verzekering
  • Zorgverzekering

Inboedelverzekering

Voor cliënten die bij ons wonen via de AWBZ hebben wij een beperkte inboedelverzekering afgesloten. Een inboedelverzekering is voor al je spullen op je kamer of in je appartement. Beperkt betekent: voor normale spullen in je huis. Niet voor bijvoorbeeld dure sieraden.

WA-verzekering

Een WA-verzekering is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Soms gebeurt het dat je per ongeluk iets kapot maakt van iemand anders. Dan hoef je de schade niet helemaal zelf te betalen. Gemiva heeft zo'n WA-verzekering. Deze verzekering is er voor als je bij ons woont. Heb je iets kapot gemaakt? Dan betaalt de verzekering alles of een deel.Als je alleen een activiteitencentrum bezoekt, ben je daar alleen verzekerd als je zelf geen WA-verzekering hebt. Er geldt een eigen risico van € 500,-. Eigen risico is het geld wat de verzekering niet geeft. Meestal betaalt de locatie dat. Cliënten van de Ambulante Dienst zijn niet via ons verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. Zij moeten dit zelf regelen.

Zorgverzekering

Cliënten moeten zelf een zorgverzekering afsluiten. Een zorgverzekering is voor medische kosten. Zoals de huisarts, tandarts of het ziekenhuis. Er is een collectieve zorgverzekering bij VGZ en Zorg en Zekerheid. Cliënten van Gemiva kunnen daarvan gebruikmaken. Je krijgt dan een korting op de premie van de basisverzekering. En op de aanvullende verzekering.

Wil je gebruikmaken van deze korting? Meld je dan zelf of samen met je vertegenwoordiger aan bij de zorgverzekeraar naar keuze. Daarnaast vul je een meldingsformulier in. Stuur dat op naar onze administratie. Wij laten VGZ of Zorg en Zekerheid weten dat je cliënt van onze organisatie bent. De verzekeraar geeft dan de korting. Je vindt het meldingsformulier hieronder:

Verzoek om deelname collectieve zorgverzekering

Vragen?

Voor vragen over verzekeringen ga je naar je persoonlijk begeleider of naar de locatiemanager. Verzekeringen lopen via de locatiemanager.