Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Calypso

In het kort

Calypso in Zwijndrecht is een dagbestedingslocatie in Zwijndrecht voor mensen met een verstandelijke beperking.

Dagbesteding

Calypso is een maatwerkvoorziening voor mensen met een beperking die behoefte hebben aan dagbesteding onder begeleiding. Ook biedt Calypso mogelijkheden voor mensen die zich hebben gemeld bij het leerwerkbedrijf en werkervaring willen opdoen.

Begeleiding

De cliënten van Calypso krijgen bij hun activiteiten ondersteuning van een team professionele begeleiders. Zij stimuleren de cliënten om zo zelfstandig mogelijk te werken. En ze bedenken oplossingen om die zelfstandigheid zoveel mogelijk te bevorderen of te behouden. Daarnaast is Calypso een gekwalificeerde stageplek voor verschillende zorgopleidingen. Er werken ook vrijwilligers bij Calypso. Zij ondersteunen bij activiteiten. Voor mensen die zich hebben aangemeld bij het leer/werkbedrijf van de gemeente Zwijndrecht zijn er mogelijkheden om werkervaring op te doen.

Activiteiten

Alle cliënten van Calypso kunnen deelnemen aan de activiteiten op de verschillende groepen en/of deelnemen aan activiteiten in de wijk. Zij zijn dan actief in het wijkcentrum in de buurt en op scholen in de wijk. Zij dragen bij aan het onderhoud van de wijk. Ze ruimen onder andere zwerfafval op. Daarmee zijn zij betrokken bij de wijk en leveren zij een bijdrage aan de lokale participatiesamenleving. Voor cliënten met een intensieve zorgvraag zijn er activiteiten zoals wandelen, boodschappen doen, verzorging, bewegings- en communicatieactiviteiten.

De kosten

Mensen die gebruik willen maken van de maatwerkmogelijkheden van Calypso hebben hiervoor een Wlz-indicatie nodig of een beschikking van de Sociale Dienst Drechtsteden. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de Sociale Dienst Drechtsteden of het bespreken met het Wmo-loket of het sociale team van de gemeente.

Zij kunnen ook contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling, telefoon 088 205 24 00 of mail naar zorgbemiddeling@gemiva-svg.nl.

Gebouw en omgeving

Calypso staat midden in de Sterrenbuurt in Zwijndrecht. In het gebouw zijn verschillende groepsruimtes voor activiteiten.

Ligging