Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Het Hof

Via een centrale voordeur kom je op het middenterrein van een vier verdiepingen tellend wooncomplex. Jij hebt een heerlijk appartement op de begane grond. Je hebt veel gedaan vandaag. Lekker om nu, in je eigen appartement, even bij te komen!

In het kort

Wonen op jezelf, met zorg en ondersteuning in de buurt, 24 uur per dag? Dat kan in woonlocatie Het Hof. Je hebt er een eigen appartement en krijgt de zorg en ondersteuning die jij nodig hebt.
Gemiva heeft 15 appartementen op de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw. Er is een gemeenschappelijke ruimte in het gebouw, het Binnenhof. Hier kun je met elkaar eten en ook gezamenlijke activiteiten ondernemen (denk aan het kijken van een voetbalwedstrijd, kerststukjes maken of bijvoorbeeld paasbrunchen).

Voor wie?

De appartementen van Het Hof zijn voor (jong) volwassenen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel.


Om in aanmerking te komen voor een appartement in Het Hof heb je een indicatie via de Wet langdurige zorg nodig.

Heb je hier vragen over? Wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Begeleiding

Je woont in de appartementen van Het Hof zelfstandig met zorg op afstand. Dit betekent dat je veel zelf regelt en daar waar je hulp nodig hebt kunt bellen voor ondersteuning (24 uur per dag). Of je nu hulp nodig hebt bij ADL, het maken van een afspraak of het schrijven van een lastige brief.

De ondersteuning is op maat. We maken hier afspraken over en leggen dit vast in een ondersteuningsplan.

De ondersteuning kan op de volgende manieren;

  • Persoonlijke gesprekken in je eigen appartement.
    (Hoe vaak we dat doen, hangt af van wat jij nodig hebt. We richten ons op wat voor jou een prettig en evenwichtig leven is. Als je dat wilt, helpen we je met het leren van nieuwe dingen).
  • Vaste momenten voor persoonlijke verzorging, zoals douchen, aankleden, scheren, tandenpoetsen, medicatie verstrekken. (Wat we precies doen, hangt af van wat jij nodig hebt).
  • Een aantal vaste groepsmomenten, zoals gezamenlijk eten in Het Binnenhof.

Het is belangrijk dat je zelf begeleiding kan inschakelen.

Er is geen verpleging. We overleggen over verpleegkundige handelingen die nodig zijn. Begeleiders kunnen enkele handelingen zelf uitvoeren. In uitzonderlijke situaties schakelen we thuiszorg in.

Dagbesteding

We stimuleren dat je een vorm van dagbesteding hebt. Het Hof ligt vlakbij activiteitencentrum Cygnus en activiteitencentrum Sparring. Hier gaan een aantal van de bewoners naar toe voor verschillende activiteiten.

Er zijn ook altijd wel wat mensen op de locatie.
Uiteraard is het mogelijk om op familiebezoek te gaan of gasten te ontvangen in je appartement. Dit regel je zelf (en samen met je bezoekers).

Team

We werken op Het Hof met een vast team. Het team kan een beroep doen op een gedragskundige of ergotherapeut We maken gebruik van Huisartsenpraktijk De Reef en hebben daar een aantal vaste huisartsen met specifieke kennis van onder andere NAH. Indien noodzakelijk komt de huisarts ook op de locatie.

Er zijn een aantal vrijwilligers die verschillende activiteiten met de bewoners ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan sporten, wandelen, fietsen en het ondernemen van creatieve activiteiten.

Gebouw en omgeving

Het gebouw aan de Woensdrechthof is een appartementencomplex uit 2008. Van de ruim 50 appartementen in het totale complex heeft Gemiva er 15 gehuurd.

Op de begane grond hebben de appartementen een tuintje; de appartementen op de eerste verdieping hebben een balkon. De appartementen hebben een woon- en slaapgedeelte met aansluitend een douche/toilet, een kleine keuken, een kleine tweede kamer voor bijvoorbeeld een wasmachine/droger/kledingkast/hobby en tenslotte nog een bezoekerstoilet. In het Binnenhof, een steunpunt en gemeenschappelijke ruimte, kun je samen eten. Wil je dit niet, dan kun je ook een maaltijd ophalen om in je eigen appartement op te eten. Het gebouw ligt in een nieuwbouwwijk aan de rand van Nootdorp met diverse voorzieningen (bus/tram/trein) in de buurt; winkels liggen op ongeveer 15 minuten lopen.