Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Jakweide 105 t-m 108

Als ik ergens mee zit, wandel ik vaak een stukje met mijn begeleider over het terrein van Swetterhage. Al wandelend komen dan de antwoorden op mijn vragen. Ik krijg meer duidelijkheid. Nadien voel ik me altijd opgelucht. Dan stap ik weer met een gerust hart mijn huis binnen. Ik ben thuis, dat voelt veilig en vertrouwd. Met een kopje thee op de bank kijk ik tevreden uit mijn raam. Wat woon ik hier toch fijn.

Sfeerimpressie

Voor wie?

Jakweide 105 t/m 108 bestaat uit 4 woningen op het terrein van Swetterhage. Hier wonen in totaal 28 mensen met een verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en/of psychiatrische problematiek. De leeftijd ligt tussen de 14 en 70 jaar oud.

Op Jakweide 105 is ook een crisisappartement. De meeste bewoners werken op IBG Cronesteijn in Leiden of werkplaats 3 en 4 op het terrein van Swetterhage.

Om in aanmerking te komen voor een woonplek op Jakweide 105 t/m 108 heb je een indicatie via de Wet langdurige zorg nodig. Heb je hier vragen over of wil je weten wat er in jouw situatie van toepassing is? Stel je hulpvraag! Wij helpen je graag.

Begeleiding

In het team van begeleiders zitten leerlingen, (persoonlijk) begeleiders en een gedragsdeskundige. De teams worden aangestuurd door de locatiemanager. De locatie kan ook een coach om hulp vragen. Deze kan de begeleiders helpen. Enkele bewoners hebben individuele begeleiding.

's Nachts is er een centrale nachtdienst op Swetterhage. Die waakt over de bewoners met een uitluistersysteem en/of camerasysteem. Er werkt altijd een medewerker van de woning mee in de nachtdienst.

Telefoonnummers en mailadressen

Jakweide 105
071 580 62 85 - Jakweide105@gemiva-svg.nl

Jakweide 106

071 580 62 86 - Jakweide106@gemiva-svg.nl

Jakweide 107

071 580 62 87 - Jakweide107@gemiva-svg.nl

Jakweide 108

071 580 62 88 - Jakweide108@gemiva-svg.nl

Gebouw en omgeving

Op het terrein van Swetterhage vind je de vriendelijk ogende woningen aan de Jakweide. Gelegen in het groen grenzend aan de weidse polder, ligt dit kleine woonwijkje. De woningen liggen aan een pleintje. Elke woning heeft een ruime, lichte woonkamer met keuken. Er is een gezamenlijke huiskamer. De locatie is goed bereikbaar met de bus vanuit Leiden en Zoetermeer.