Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Land voor Water

Ik loop naar de voordeur over een bruggetje en via een mooie voortuin. De geur van koffie en thee verwelkomt mij als ik uit werk kom. Ik zie mijn begeleider staan en ik groet haar. Samen kletsen we eventjes over mijn dag. Na een kopje thee, ga ik mijn taakje doen en dat is de post halen van de woning. Ik zie dat mijn medebewoner aan haar eigen taak begint en zo doen we samen, met de begeleiding het huishouden. Na het post halen, ga ik iets voor mijzelf doen. Even bijkomen van de dag. Ik ben thuis.

Sfeerimpressie

In het kort

Land voor Water is een sfeervolle herbouwde boerderij en heeft 13 kamers en 2 woonkamers. Je woont in groep en er is 24 uur begeleiding. Mensen met verschillende zorgvragen krijgen begeleiding op maat. De woonboerderij staat vlakbij het winkelcentrum. Vanuit de achtertuin loop je direct het mooie groene park in.

Voor wie?

Woonlocatie Land voor Water is er voor jongeren en volwassenen met een lichte of matige verstandelijke beperking. Een deel van de bewoners heeft ook autisme.


Activiteiten

De meeste bewoners hebben doordeweeks dagactiviteiten buiten de deur. Bijvoorbeeld op een gewone of aangepaste werkplek. Of in een activiteitencentrum. In de nabije omgeving zijn er meerdere activiteitencentra, bijvoorbeeld Activiteitencentrum De Schakel of Activiteitencentrum Boerderij In de Krom. Alle bewoners werken vijf dagen per week. In het weekend hebben bewoners vrijetijdsmogelijkheden in en buiten de woonlocatie. Ze gaan op familiebezoek of ontvangen vrienden en kennissen. Bewoners hebben ook (sport)activiteiten op/of buiten Land voor Water.

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. 's Nachts heeft een medewerker slaapdienst. Die kan in geval van nood helpen. Je krijgt ondersteuning op maat. We maken daarover afspraken. Die schrijven we op in het ondersteuningsplan.

We kunnen op onderstaande manieren ondersteuning en structuur geven.

  • Samen met jou en/of familie kijken we wat je nodig hebt, om een fijn leven te hebben en om zoveel mogelijk je talenten te benutten.
  • Er zijn vaste momenten voor persoonlijke verzorging, zoals: douchen, aankleden, scheren, tandenpoetsen en medicatie verstrekken. We doen wat jij nodig hebt. Voor sommige bewoners is het genoeg dat we een oogje op hen houden of ze ergens aan helpen herinneren. Andere bewoners hebben meer zorg nodig.
  • Een aantal vaste groepsmomenten. Het ontbijt en diner is gezamenlijk met de andere bewoners. Bij thuiskomst hebben we een koffie-, theemoment.
  • Er is geen verpleging. We overleggen of verpleegkundige handelingen nodig zijn. Begeleiders kunnen enkele handelingen zelf uitvoeren. In uitzonderlijke situaties schakelen we thuiszorg in.

Gebouw en omgeving

Land voor Water is een verbouwde boerderij met 10 kamers op de bovenverdieping, bereikbaar via de trap. 3 kamers bevinden zich op de begane grond. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer met een eigen wastafel.

In de woning zijn er 3 badkamers, 2 woonkamers, 2 keukens en een wasruimte. Er is een voor- en achtertuin met een schuur. In de tuin vind je een schommel, een basketbalnet en een skelter voor gezamenlijk gebruik. De boerderij ligt in een groene omgeving dichtbij het centrum en de winkels van Moordrecht.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op