Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Overweg

In het kort

Overweg is een activiteitencentrum in Dordrecht. Hier hebben elke dag rond de 50 mensen dagbesteding. Deze mensen hebben een lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel en/of een verstandelijke beperking. Ook mensen met een psychiatrische hulpvraag kunnen naar Overweg komen. En buurtbewoners zijn ook welkom. Zij kunnen naar de koffieochtenden komen. En ze kunnen producten kopen. Die producten zijn gemaakt door cliënten van Overweg.

Begeleiding

De cliënten krijgen bij hun activiteiten ondersteuning van een team vaste begeleiders. Iedere cliënt heeft één persoonlijk begeleider. Bij hem/haar kan de cliënt en de familie als eerste terecht met vragen. In Overweg werken ook leerlingen, stagiaires en vrijwilligers. En er zijn huishoudelijke en administratief medewerkers. Als het nodig is, kan hulp gevraagd worden aan een gedragsdeskundige. De locatiemanager heeft de leiding.

Gebouw en omgeving

Activiteitencentrum Overweg zit in een ruim, modern gebouw. Dit gebouw staat midden in een woonerf in de wijk Sterrenburg 3 in Dordrecht. Het gebouw is helemaal aangepast voor mensen met een beperking. Er zijn verschillende activiteitenruimtes, een rustruimte en een centrale ontmoetingsruimte. In de badkamers zijn tilliftsystemen.

Bij Overweg is ook een ruim buitenterras met een vissteiger waar je ook met de rolstoel op kunt. In de activiteitenruimtes zijn elke dag activiteiten waaraan de cliënten mee kunnen doen. En Overweg heeft een eigen winkel Hebbes & Co waar producten worden verkocht. Van vogelhuisjes tot keramiek producten en sieraden, ambachtelijke producten voor een eerlijke prijs. Hebbes & Co is open op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur.