Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Variant Sliedrecht

In het kort

Variant Sliedrecht is een kleinschalig leer/werk- en activiteitencentrum. De cliënten bij Variant Sliedrecht zijn mensen met een verstandelijke beperking, een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel. Bij Variant Sliedrecht komen ook mensen met een GGZ-achtergrond en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Activiteiten

Bij Variant Sliedrecht zijn er drie activiteitengroepen:

Keramiek
Hier komen mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel voor creatieve activiteiten met klei en glazuur. De producten die bij Keramiek gemaakt worden, worden verkocht op de locatie zelf of in cadeauwinkel Gemivaria (onderdeel van Gemiva) in Dordrecht. Regelmatig vinden exposities plaats van de soms zeer kunstzinnige uitingen.

De Service- en creagroep

Hier komen dagelijks mensen met een beperking voor allerlei vormen van handvaardigheid. Soms werken zij ook voor externe opdrachtgevers aan inpakwerk voor bedrijven. Op dinsdag en donderdag zijn er kook- en bakactiviteiten. Op aanvraag verzorgen cliënten externe cateringactiviteiten in het dorp. Cliënten gaan ook de wijk in om zwerfafval te verwijderen (zappen). Eens per maand organiseren cliënten en begeleiders een creatieve workshop in de bibliotheek van Sliedrecht.

Print en Design

Print en Design helpt graag met printwerk, kopieerwerk en typewerk tegen een aantrekkelijk tarief.

We helpen particulieren, instellingen en bedrijven met:
• het ontwerpen en maken van visitekaartjes;
• het kopiëren en inbinden van boekjes;
• het vernietigen van oude documenten;
• het maken van kaarten, kalenders en placemats;
• dia’s scannen en omzetten tot een digitaal bestand.

Daarnaast verzorgt Prago wekelijks op dinsdag taal- en rekenles.

Begeleiding

In Variant Sliedrecht werkt een vast team begeleiders en er kunnen leerlingen en stagiaires werken. Ook zijn er vrijwilligers actief.

Uitzendbureau Xtra

Naast het vaste activiteitenaanbod op deze locatie, kunnen cliënten ook deelnemen aan activiteiten van ons eigen regionale uitzendbureau Xtra. Bij Xtra worden er tijdelijke en structurele activiteiten aangeboden, waarvoor cliënten zich per activiteit kunnen aanmelden. Bij al deze activiteiten staat de verbinding met de samenleving centraal.

Ligging