Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Atalanta Wonen

Voor mij is het belangrijk dat ik mijn eigen ruimtes heb. Dat vind ik bij Atalanta. Ik heb een eigen kamer met keuken, badkamer en toilet. Dat is heel fijn. Als ik gezelschap op wil zoeken, kan dat. Dan ga ik naar de gezamenlijke huiskamer of keuken. De wijk is rustig met veel bomen en de bushalte om de hoek. Wist je dat de Atalanta een mooie zwart met oranje vlinder is? Je ziet ze weleens vliegen in de zomer. Ik woon hier met veel plezier.

Sfeerimpressie

In het kort

Atalanta Wonen is een woonlocatie voor kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Iedere dag zijn er vaste begeleiders die jou ondersteunen in je dagelijks leven. Een veilige woonomgeving met een warme goede sfeer vinden we belangrijk. Hier mag je jezelf zijn. We kijken naar jouw persoonlijke wensen en vragen. Iedere dag is weer een nieuwe dag. We ondersteunen je om nieuwe stappen in jouw leven te zetten zodat je verder mag groeien en ontwikkelen.

Voor wie?

Bij Atalanta wonen jongeren/jongvolwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking. Vaak hebben ze ook bijkomende hulpvragen. Bijvoorbeeld op het gebied van autisme, ADHD, trauma of hechtingsproblemen. Er zijn 12 woonplekken.

De jongeren gaan overdag naar school, dagactiviteiten of werk. Als het kan, gaan ze in het weekend naar hun ouders of familie. De meeste jongeren komen wonen bij Atalanta als ze zo'n 14 tot 15 jaar oud zijn. Jonger is mogelijk. We kijken dan wel of er voldoende aansluiting is bij de andere bewoners.

Woningen

Er zijn twee groepen woningen:

Huiskamer Groep 1

In deze groep begeleiden we de jongere bewoners en jongvolwassenen die behoefte hebben aan nabijheid, structuur en duidelijkheid. De nadruk in de begeleiding ligt daarnaast op:

- het aanleren van taken die je in het gewone leven nodig hebt
- het ontwikkelen van zelfstandigheid
- het leren nemen van en omgaan met eigen regie

Wil en kan je je verder ontwikkelen op het gebied van eigen regie en zelfstandigheid? Dan kan je doorstromen naar een kamer met keukenblok en/of aansluiten bij huiskamer groep 2.

Huiskamer Groep 2

In deze groep begeleiden we de jongvolwassenen. Zij zijn vaak met de volgende vragen bezig:

- Hoe ziet mijn leven eruit als ik (18 jaar) volwassen ben?
- Wat is eigen verantwoordelijkheid dragen, hoe doe ik dat?
- Welke keuzes kan ik maken in mijn leven over school, daginvulling of werk?

Door oefening en training leer je zelfstandiger keuzes te maken op verschillende levensgebieden. Daarnaast leer je zelfstandig huishoudelijke taken te doen. En om de gezamenlijke huiskamer met elkaar netjes te houden.

Atalanta is een open locatie. Je krijgt een sleutel om binnen te komen. Het is belangrijk dat je hier al mee om kan gaan als je bij Atalanta komt wonen.

Begeleiding

Atalanta biedt 24 uur per dag begeleiding. Je krijgt ondersteuning van een vast team van begeleiders. Ook heb je jouw persoonlijk begeleider. Samen maak je jouw ondersteuningsplan. Hierin staan jouw doelen en wat je wil en kan leren. Als het nodig is, kunnen we een gedragsdeskundige vragen om hulp. De begeleider staat naast jou en we werken samen aan het ontwikkelen van jouw zelfstandigheid.

Dagactiviteiten

Doordeweeks ga je naar een passende school of centrum voor dagactiviteiten. Hierover zijn duidelijke afspraken zodat er een goede structuur is die bij jou past. We werken veel samen met speciaal onderwijs in Gouda. Sommige jongeren gaan naar locaties in de regio zoals zorg- en kinderboerderij In de Krom, De Schakel en IJsselhage.

Gebouw en omgeving

Atalanta ligt in een rustige en groene woonwijk. In het gebouw zitten meerdere organisaties. Dit kan soms wat drukte meebrengen door inloop en geluiden. Ben je in je eigen woning, dan is het een rustige fijne plek. De woningen zijn op de begane grond en op de eerste verdieping van het gebouw. Er is een omheinde tuin. Het gebouw ligt op loopafstand van het centrum van Moordrecht en de bushalte.

Atalanta Logeren

Wist je dat Atalanta ook een locatie is om te logeren?
Kijk voor meer informatie op Atalanta Logeren.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie voor jou?

Heb je vragen over deze of een andere locatie? Wil je de verschillende mogelijkheden binnen Gemiva bespreken of wil je meer weten over de financiering en wachttijden? Onze zorgbemiddelaars denken graag met jou mee.

Neem contact op